U Zrenjaninu otvoren je Sajam INOCOOP 2015

2015.08.28

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković otvorila je juče u Zrenjaninu 16. sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva "INOCOOP 2015".
Tom prilikom Bogosavljević Bošković je naglasila značaj poljoprivrede i prehrambene industrije kako za prehrambenu sigurnost naših građana, tako i za ekonomiju naše zemlje. Istakla je da rešenja za prevazilaženje prepreka i poteškoća treba tražiti u inovacijama, istraživanjima i novim tehnologijama, koje smatra ključnim za uspešno stvaranje konkurentne poljoprivrede i prehrambene industrije.
- Inovacije, kooperacija i preduzetništvo, slogan sajma, moraju biti slogani i vodilje i za naše mlade. Mladi su nepresušan izvor ideja i energije za istraživanja i inovacije, za nova tehološka rešenja. Oni moraju biti poluge budućeg razvoja i poljoprivede i srpskog sela i privrede, trgovine i turizma, istakla je ministarka i dodala da je zadatak Vlade, Ministarstva, lokalnih samouprava i privrednih komora da uvek podrže i pomognu manifestacije s ovakvom vizijom i idejom.
Nakon svečanog otvaranja sajma, ministarka prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković obišla je štandove izlagača kojima je na ovaj način pružena prilika da svoje proizvode i uslugu predstave velikom broju posetilaca i poslovnom svetu i da direktnim kontaktom dođu do novih poslovnih partnera ili klijenata.