Programa za poboljšanje stanja u oblasti privrede, preduzetništva i zanatstva u AP Vojvodini

2012.11.25

U Vladi AP Vojvodine  23. novembra 2012. godine održana je prezentacija Programa za poboljšanje stanja u oblasti privrede, preduzetništva i zanatstva u AP Vojvodini. Program je prezentovao Miroslav Vasin – pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova. Unija poslodavaca Vojvodine je jedan od autora Programa.
Unija poslodavaca Vojvodine značajno je učestvovala u izradi ovog Programa, dajući ocenu stanja u privredi Srbije, kao I mere koje bi hitno trebalo preduzeti radi poboljšanja privrednog ambijenta.
Ocena stanja u privredi Srbije i analiza ekonomskog položaja Vojvodine u privrednom sistemu u Srbiji, polazna su osnova za definisanje jedanaest strateških pravaca za poboljšanje privrednog ambijenta. Predloženi dokument sadrži i niz podsticaja, koji će, pored postojećih, biti uvedeni kroz aktivnosti Vlade Vojvodine i drugih pokrajinskih institucija.
 O Programu je otvorena Javna rasprava koja bi  trebalo za rezultat da ima poboljšanje ovog Programa, kako bi konačan tekst do kraja godine mogao biti usvojen. Tako bi Program postao zajednički program svih institucija koje imaju dodir sa privredom i same privrede.
Svoje mišljenje o Programu (u prilogu) možete poslati na e-mail Unije poslodavaca Vojvodine upvojvodina@open.telekom.rs  ili  b.djukic@poslodavci.rs, najkasnije do 12. decembra 2012. godine.

Program_za_poboljsanje_stanja_u_oblasti_privrede_preduzetnistva_i_zanatstva_u_AP_Vojvodini.pdf